Przeznaczenie kulinarne: do duszenia, szczególnie polecany do przygotowania gulaszu.
Archiwa: Produkty
Produkty na stronie zmkowalczyk
Mięsień trójgłowy – łopatka LMC
Mięsień wchodzący w skład łopatki wołowej, otoczony błonami z nieznacznym przerostem tkanki tłuszczowej. Element pochodzący z górnej części kończyny przedniej o niejednolitej strukturze. Mięso jest sprężyste i soczyste.
Rostbef
Przeznaczenie kulinarne: przede wszystkim do przygotowywania steków, jak również do duszenia i gotowania.
Górna zrazowa
Jest to wysokiej jakości mięso, stanowiące część udźca wołowego. Znajduje się w części udowej tuszy wołowej. Charakteryzuje się jednolitą i drobnowłóknistą tkanką mięśniową. Mięsień z delikatnie otaczającą błoną.
Dolna zrazowa
Jest to wysokiej jakości mięso, stanowiące część udźca wołowego. Znajduje się w części udowej tuszy wołowej. Charakteryzuje się jednolitą, drobnowłóknistą i zwartą tkanką mięśniową otoczoną błoną i warstwą tłuszczu.
Kark wołowy
Element uzyskany z rozbioru ćwierćtuszy wołowej przedniej. Pochodzi z odcinka szyjnego i przedniej części grzbietowej tuszy. Mięso jest sprężyste, zwarte i soczyste z widocznym tłuszczem. Przeznaczenie kulinarne: do duszenia, szczególnie polecany […]
Szponder
Przeznaczenie kulinarne: do duszenia i gotowania, szczególnie polecany jako dodatek do rosołu.
Łata
Przeznaczenie kulinarne: do gotowania i do przygotowania gulaszu.
Mostek
Przeznaczenie kulinarne: do duszenia i gotowania, szczególnie polecany jako dodatek do rosołu.