Wołowina w sosie pieczeniowym

Składniki
- Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY (2 opakowania)
- kotlet z wołowiny (4 sztuk)
- czosnek (1 ząbek)
- cebula (2 sztuki)
- majeranek (1 łyżka)
- tłuszcz (1 łyżka)
Wołowina w sosie pieczeniowym to doskonały pomysł na obiad, z wykorzystaniem wołowiny. Mięso przesmaż z cebulą, czosnkiem i majerankiem, a następnie podduś w Sosie pieczeniowym ciemnym. Proponujemy podanie z kluseczkami lub ziemniakami puree oraz ulubioną surówką. Smacznego!
Sposób przygotowania:
Kotlety lekko rozbij. Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij. Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek. Zawartość torebki Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając. Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.